چای پادارکو و به قول برخی دیگر، چای پادارگو خواص بسیار شفابخش و نوعی طرز تهیه دارد که در مقالهی حاضر توضیح داده شده است. با
چای مارکت همراه باشید.
چای پادارکو (pau d’arco) از برگ و پوست تنهی درختی به همین نام که بومیِ نواحیِ کارائیب، آمریکای جنوبی و بخصوص برزیل، آرژانتین و پاراگوئه است؛ به دست میآید.
درخت پادارکو دارای چوبی بسیار سخت و برگهایی است که همیشه سبز میمانند.
گلهای آن بنفش و صورتی رنگ هستند.
این درخت تا چند ده سال عمر میکند و چندین گونه دارد و تشخیص گونهای که از آن چای پادارکو به دست میآید چندان ساده نیست.
استفاده از لایهی درونیِ پوست تنهی آن برای تولید این چای که مصارف درمانی دارد به کار میرود.
چای پادارکو در برزیل Iperoxo و در پاراگوئه و آرژانتین Lapacho Colorado نامیده میشود.
چای پادارکو یک چای صد درصد شفابخش است و مصرف آن از سابقهای بسیار دور و دراز در بین اقوام آمریکای جنوبی از جمله قوم باستانیِ اینکا» (Inca) برخوردار بوده است.
متأسفانه درخت پادارکو جزو گیاهان در معرض خطرِ انقراض اعلام شده.
با بررسی منابع مختلفِ داخلی و خارجی معمولاً به فهرستی بسیار طولانی از فواید چای پادارکو برمیخوریم. واقعیت این است که بخشی از این فواید در عمل ثابت شده ولی برای تمامی آنها هنوز تحقیقات علمی به عمل نیامده.
با وجود فواید بسیار زیادی که برای این چای ذکر شده ما در این مقاله سعی میکنیم فهرستی تطبیقی از فواید تجربه شدهترِ این چایِ پرخاصیت را ارائه کنیم و مهمتر از آن، با توضیح خواص عناصر آن بررسیمان علمیتر باشد؛ زیرا علم گیاهشناسی، خواص عناصر گیاهان را توضیح داده و تمامی آنچه در بارهی عناصر این گیاه خواهیم گفت از منابع مختلف علمی قابل راستی آزمایی هستند.
اما پیش از بررسی خواص عناصر این گیاه اجازه دهید ابتدا تعدادی از خاصیتهای درمانی مشهورتر چای شفابخش پادارکو را ذکر کنیم:
اصلیترین عناصر تشکیلدهندهی این چای و خواص آنها به شرح در پی آمده است:
لاپاکول (Lapachol): این ماده، کاهشدهندهی سرعت رشد تومورهای گوناگون در بدن انسان و یک ضد قارچ قوی است. از آن بهعنوان یک ضد سرطان نیز نام برده شده است.
آنتراکینون (Anthraquinone):این عنصر، درمانگر یبوست، ضد سرفه و مفید برای درمان سرطان است.
نفتوکینون (Naphthoquinone): ضد باکتری و ضد تومور است و منعقد کنندهی خون به شمار میرود. بهسلامتی بافتها و استخوانهای بدن کمک میکند.
چای، جوش آوردن چای در ظرفی از جنس چینی است و برای هر یک لیتر آب، میتوان یک قاشقِ غذاخوری چای پادارکو به کار برد.
در یکی از منابع خارجی حداکثر میزان مصرف آن یک و نیم گرم در روز ذکر شده است و گفتهشده مصرف بیش از این مقدار موجب بروز حالت شبه مسمومیت شده و میتواند برای کبد و جگر سیاه انسان مضر باشد.
ضمن اینکه در مورد مصرف این چای توسط بیماران، م با پزشک نیز گوشزد شده.
اوقاتی که مصرف چای پادارکو در آن وقت، بیشتر توصیه شده؛ بعدازظهرها یا عصرها است.
مشهورترین عوارض چای پادارکو، استفراغ، سرگیجه، اسهال، کم خونی و در مواردی خونریزی است.
خانمهای باردار و نیز نوزادان از مصرف این نوع چای منع شدهاند؛ همچنین در مورد استفادهی کودکان از چای پادارکو نیز م با پزشک توصیه میشود.
دقت کنید که اگر سرگرم مصرف هر نوع دارویی هستید حتماً پیش از مصرف این نوع چای با پزشک معالج خود م فرمایید، زیرا احتمال تداخل داروها با چای پادارکو و بروز عوارضی چند وجود دارد.
برخی از مشهورترین داروهایی که میتوانند با چای پادارکو تداخل منفی داشته و ایجاد عوارض کنند؛ عبارتند از:
درباره این سایت